Dags att plocka fram motorcykeln

Sommaren breder ut sig i vårt avlånga land och vägarna börjar bli bara i alla fall i stora delar. Det kan vara dags att plocka fram motorcykeln om du inte redan gjort det. Det är en speciell känsla när våren kommer och snön försvinner. Det kan bli ett extra sug efter att få ut och köra motorcykel då.

Avrostning av MC och du som förare

Se till att du håller både din cykel och dig i det skick som krävs för att ligga ute efter vägarna. Kontrollera att allt är som det ska med din motorcykeln. Det brukar kallas för avrostning innan man kör igång med sin motorcykelsäsong. Polisens MC förare får varje vår genomgå en utbildning innan de får ge sig ut på vägarna. Det är något att tänka på som civilist innan man sätter sig på sin MC efter ett långt vinteruppehåll. Ta det lugnt de första milen så du får in känslan att köra. Ja, klart att du även tar det lugnt annars också i trafiken.

Skaffa dig bra MC utrustning

Se till att du har det som behövs för att ge dig ut efter vägarna. Tänk på att värmen kanske inte infunnit sig ordentligt än så det gäller att ha bra kläder så du både håller dig varm och säker. Hjälm ska vi ju inte ens behöva nämna då den är din bästa livförsäkring. Det finns mycket bekväma och snygga MC kläder idag som du kan skaffa dig. Rejäla skor, byxor, jacka och handskar är det krävs innan du sätter dig på din motorcykel. Underställ är bra att ha om det är lite kyligare utomhus.