Inredning,  Transport

Gör om barnrummet

Ett bra barnrum är inbjudande och lekfullt. Det behöver vara väl inrett och ha en mysig atmosfär. För att få till det behöver du kanske göra om lite, men det går faktiskt att göra med relativt enkla medel i form av inredningsdetaljer. Klicka här för att hitta bra saker till barnrummet.

Inred för mys

För att få en inredd känsla i barnrummet är posters och tavlor en bra idé. Det finns många fina posters med olika barntema, till exempel rymden, djur och natur. Antingen kan du hålla dig till ett tema eller så kan du blanda. Även belysningen är viktig och två till tre ljuskällor skapar en mysig känsla i rummet. Det kan till exempel vara i form av sänglampa, taklampa och ljusslinga.

Lekfulla ting

Skapa en lekfull atmosfär i barnrummet genom att inreda med kreativa ting. Många leksaker idag är dessutom så snyggt designade att de kan stå framme som precis de är. En sänghimmel över sängen uppmuntrar till mysiga stunder av läsning, både ensam och med en kompis eller vuxen. En lektunnel är rolig och gör att barnet kan gömma sig eller leka tittut. När barnrummet motiverar till lekfullhet kommer barnet vilja ägna mer tid där.