Bil

Köpa eller leasa ett fordon

Det finns alltid en anledning att kolla upp vad som skulle passa bäst när det är dags att skaffa sig en ny bil. Är det mer fördelaktigt att köpa eller leasa ett fordon? 

Oavsett vad du väljer så finns det för- och nackdelar med bägge valen. Mycket beror på din livssituation och hur din ekonomi ser ut. En stor fördel med leasing är att du får en fast månadskostnad och du behöver inte betala någon som helst kontantinsats för ditt fordon. Du kan enkelt räkna ut hur mycket det skulle komma att kosta dig genom att klicka dig vidare här. I de flesta leasingavtal så ingår det servicekostnader och även i vissa fall försäkring på bilen. Kolla alltid upp vad som ingår i leasingavtalet.

Man bör också räkna in den värdeminskning som blir om du köper egen bil. Samtidigt så får du en större frihet att modifiera bilen som du önskar. Det kan vara extra utrustning som du vill ha i din bil. Det finns ingen gräns på hur mycket som du får köra med en egen bil. Äger du bilen i mer än tre år så kommer den att bli betydligt billigare att äga. Det är några av de fördelarna som man får genom att köpa egen bil. Kolla alltid upp för- och nackdelarna innan du väljer hur du ska göra.