Tips

Köpa eller sälja bostad – Hjälp med bostadsjuridik

Att köpa eller sälja sin bostad kan verkligen vara en djungel. Det är många nya begrepp som rör bostadsjuridik och det kan kännas övermäktigt att lära sig deras innebörd. Som tur är finns det experter som gärna hjälper dig!

Vad kan du få hjälp med?

En bostadsjurist på Hallqvists advokatbyrå Bostadsjuristerna kan göra din bostadsförsäljning billigare då du slipper anlita en mäklare. Du kan också få hjälp med att upprätta köpeavtal, avtalsgranskning och hantering av tvister. Allting som rör köp eller försäljning av din bostad kan en bostadsjurist hjälpa dig med.

Hur går det till?

Oförutsägbara saker kan inträffa i samband med köp eller försäljning av sin bostad. Om du själv inte är van att hantera tvister eller har bra koll på lagar kring köp och sälj av bostäder är det säkrast att anlita en jurist. När du kontaktar en jurist är du skyddad av Advokatsamfundets etiska regler. På så sätt kan du känna dig trygg med att vända dig till en advokatbyrå.

Vad kostar det?

Att det alltid är dyrt att anlita en jurist är inkorrekt. Kostnaden beror på vad målet med anlitandet är och varierar mycket i pris. Man bör också tänka på kostnaden för att inte anlita en jurist kan bli mycket högre än att göra det.