Meka själv eller lämna in bilen

Den som har en bil vet att den förr eller senare måste servas och eventuellt lagas för att något gått sönder. Ingen bil håller för evigt utan det är ett måste att se till så att den är i körbart skick. Vi har våra bilbesiktningar och Transportstyrelse som ser till att blir är dugliga efter vägarna.

Meka själv

Har du kunskapen att skriva själv i bilen så kommer du mest troligt att spara en del pengar. Det billigaste blir ju arbete då du gör detta själv, men även reservdelar blir billigare då man handlar dessa hos exempelvis Mekster. Vissa saker som motorolja, bromsvätska och annat kan vara bra att ha ett litet lager av hemma så om man akut är i behov av något så står det redan på en hylla i garaget.

Lämna in bilen

För den som inte kan hålla på med bilen har möjligheten att lämna in den på en bilverkstad. Det kan vara fråga om en årlig bilservice eller något som gått sönder som måste åtgärdas. En av fördelarna med att lämna in sin bil är att man får garanti på det arbete som utförs. Vissa verkstäder kan även låna ut en bil under den tid din egna står i deras verkstad så du inte blir stillastående under de timmar din egna bil är på verkstaden.